Mladi umetnici iz Bora organizuju izložbu “Perspektiva”

Umetničke izložbe u Boru se dosta retko organizuju, a još ređe i posećuju od strane borske publike. Mladi umetnici iz Bora imaće priliku da ovo promene u utorak 31. oktobra od 19h kada će u Narodnoj biblioteci Bor, predstaviti svoje dosadašnje radove u različitim sferama umetnosti na izložbi pod nazivom “Perspektiva”.

Perspektiva_naslovna
Foto: Milica Staletović

Ova izložba će okupiti mlade borske umetnike iz različitih umetničkih disciplina, uključujući fotografijuanimaciju i ilustraciju. Publici će biti izloženi njihovi dosadašnji radovi, prožeti njihovom jedinstvenom, ličnom perspektivom. Ovi talentovani umetnici imaće priliku da približe publici svoj pogled na svet iz različitih umetničkih “perspektiva”.

Na izložbi će svoje radove predstaviti dugogodišnji mladi borski umetnici:

  • Aleksandar Marković – Bavi se likovnom umetnošću i član je ULU “Vane Živadinović Bor”.
  • Stefan Kostić – Bavi se digitalnim slikarstvom (portreti), ilustracijom (fantastičnom ilustracijom), frilensom.
  • Boško Šabazović – Bavi se likovnom umetnošću (ulje, akril), kolažom i digitalnom umetnošću (kolaž, fotomanipulacija i digitalni crtež). Član je ULU “Vane Živadinović Bor”.
  • Dejan Mirković – Bavi se stock i privatnom fotografijom (makrofotografija, pejzaž, portreti i abstraktne fotografije) i videografijom.
  • Ariadna Vrljanović Zhao – Bavi se dramom, filmom, muzikom, pisanjem tekstova, komponovanjem, kreiranjem video spotova. Vodi audio-vizuelni projekat pod nazivom “Realma”.
  • Mihajlo Dragaš – Bavi se animacijom i kreiranjem kratkih animiranih filmova, grafičkim i 3D dizajnom i kompozicijom muzike za svoje filmove.
  • Milica Staletović – Bavi se multimedijalnom umetnošču, fotografijom i grafičkim dizajnom.

Umetnike koji će izlagati svoja dela na izložbi možete bliže upoznati kroz katalog “Perspektiva”.

Izložba “Perspektiva”, osim što pruža priliku lokalnim umetnicima da podele svoj talenat i dela, istražuje i značaj lične perspektive u umetnosti i svakodnevnom životu. Umetnički radovi na izložbi ilustruju kako različiti umetnici vide svet oko sebe, oblikovan životnim iskustvimauverenjimavrednostima i kulturnom pozadinom.

Izložba “Perspektiva” će biti otvorena 31. oktobra 2023. godine u 19 časova sa ciljem da mladi umetnici pokažu svoje radove, ali i da građani dođu i podrže raznovrsnost i kreativnost ovih lokalnih umetnika.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.