Tebrizam održao tribinu “Kako mladi da pokrenu promene?”

U petak 16. juna u Narodnoj biblioteci Bor, realizovana je tribina pod nazivom „Kako mladi da pokrenu promene?” u okviru projekta “Nova generacija digitalnih kampanjera!”.

Tribina_naslovna_01
Foto: Tebrizam

Tribina „Kako mladi da pokrenu promene?”, jedna od uvodnih aktivnosti projekta “Nova generacija digitalnih kampanjera!”, okupila je tri panelista različitog uzrasta koji su razgovarali na temu digitalne pismenosti i digitalnog aktivizma, i svoja isksutva predstavili pred 30-ak učesnika u publici, većinom omladine.

Panelisti Minja Nikolić (Experiment 29)Ivan Bjelić (KOMS) i Igor Velić (Sigurne staze) pričali su o značaju digitalne pismenosti, na koji način je rad panelista zastupljen kroz digitalni aktivizam, na koje probleme su ukazivali kroz digitalni aktivizam, kao i koji su osnovni resursi koje treba da imamo da bismo poboljšali svoju digitalnu pismenosti i bili pravi aktivisti u digitalnom svetu

Tribina_01
Foto: Tebrizam

Panelisti su izneli svoja iskustva iz nekoliko uglova.

Minja Nikolić, volonter organizacije Eksperiment 29, govorila je o digitalnom aktivizmu iz ugla srednjoškolcaodnosu prema aktivizmu koji srednjoškolci u globalu imaju, kao i o tome kako je i ona sama svojim angažovanjem podstakla vršnjake da se uključe u aktivističke aktivnosti.

Ivan Bjelić, član upravnog odbora KOMS-a, osvrnuo se na značaj digitalne pismenosti za svakog mladog čoveka, predstavio svoj aktivizam koji svakodnevno sprovodi na različitim kilometrima u Srbiji, značaj njegovog angažovanja sa sugrađanima u cilju sprečavanja kopanja litijuma i dodatnog ugrožavanja životne sredine, i upoznao prisutne sa platformama koje su značajne mladim ljudima za pokretanje promena i lični razvoj.

Igor Velić, osnivač strukovnog udruženja Sigurne staze, dao je osvrt na početke svojih aktivističkih aktivnosti, značaju radova koje su Sigurne staze objavile i ukazale na potrebe poboljšanja urbane mobilnosti u Boru, kao i o značaju podrške omladinskim i nevladinim organizacijama za pokretanje različitih promena.

Kroz razgovor su se kao najvažnije činjenice istakle značaj podrške mladima za angažovanje kroz digitalni aktivizam, potrebe za konstantim usavršavanjem digitalne pismenostiplatforme koje mladima mogu pomoći da pronađu različite resurse pokrenu promene, kao i značaj saradnje sa ljudima iz sveta aktivizma.

Tribina_02
Foto: Tebrizam

Priliku da isprate tribinu putem live-a na društvenim mrežama organizacije „Tebrizam” imali su i ostali sugrađani i poštovaoci rada Tebrizma koji su bili sprečeni da prisustvuju uživo, a ceo snimak tribine se i sada može pogledati na instagram nalogu i fejsbuk stranici Tebrizma.

Ova tribina je realizovana u okviru projekta „Nova generacija digitalnih kampanjera!” uz podršku regionalnog projekta „SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan” kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Leave a Reply

Koliko se često bavite sportom?

Predstojeći događaji
There are currently no events.